30/07/14 - Com fem l'Extracció de la Mel

Un cop hem seleccionat els quadres de mel que volem recollir, ens els emportem de l'apiari cap a la nostra sala d'extracció i envasat.



Primer de tot haurem de desopercular els quadres, retirant la fina capa de cera que han fet les abelles quan han opercular les cel·les de mel, just quan elles detecten que ha madurat tenint el nivell adequat d'humitat per evitar que fermenti.

                                     







Tot seguit introduïm els quadres dins l'extractor i començem a centrifugar-la manualment.

                


Un cop hem centrifugat la mel, passarem la mel de l'extrator al madurador a través de 5 filtres per tal de depurar els residus que hi pugui haber, com cera o ales d'abella, per exemple.




El madurador és un bidó alimentari on la mel s'hi estarà reposant per tal que decanti, per una banda l'aire cap a la superfície, i cap al fons les partícules més denses que hagin pogut traspassar els filtres anteriors , a la vegada que s'evaporarà l'excés d'humitat que pugui tenir.
Un cop la mel ha estat reposant en el madurador un mínim de 5 o 6 dies, ja la tindrem llesta per envasar.